Fleet Foxes

Upcoming shows

Click here to see past shows...

Sinds de release van hun debuut in 2008, is Fleet Foxes zonder twijfel koploper van de bruisende beweging waar ook Bon Iver, Iron & Wine, Midlake en My Morning Jacket deel van uitmaken. Hun laatste zaalconcert in ons land dateert al van 2011, maar de Amerikaanse band kondigt eindelijk zijn terugkeer aan. Er staan niet één, maar twee concerten gepland in onze mooie hoofdstad!
Fleet Foxes wordt opgericht in Seattle en maakt onmiddellijk indruk met een opvallende maturiteit en een diepe, geraffineerde en briljante indie-folkrocksound. Hun eerste, zelfgetitelde album is uitgegroeid tot een ware cultklassieker: mysterieuze en symbolische songteksten, en een uniek geluid dat tegelijkertijd traditioneel en toch modern klinkt. Songs als “White Winter Hymnal” en “He Doesn’t Know Why” illustreren het best hun heldere stemmen en perfecte harmonie. Met wondermooie opvolger ‘Helplessness Blues’ slaagt de groep erin verder te gaan op hetzelfde elan. Geïnspireerd door de muziek van de jaren ’60 en ’70, zweeft deze plaat tussen traditie en meer psychedelische invloeden.
Tegen het commercieel gangbare idee in, voelt Fleet Foxes zich niet gehaast om nieuw werk uit te brengen. En dus hebben ze 6 jaar op zich laten wachten. Maar het resultaat is het wachten meer dan waard! De onafscheidelijke kompanen Robin Pecknold en Skyler Skjelset zaten voor hun nieuwe plaat mee aan de productietafel. ‘Crack Up’ verschijnt in juni van dit jaar en zal elf nieuwe, superstraffe songs tellen. Een voorsmaakje kregen we reeds met het nu al te downloaden “Third Of May / ?daigahara”, een 9 minuten durende cocktail van piano, een twaalfsnarige gitaar, een strijkerskwartet en hun typische vocale harmonieën. Een schitterende comeback, met als kers op de taart twee niet te missen concerten! Fleet Foxes komt op 17 en 18 november 2017 naar de AB!

 

Video's

Releases

Shore
Anti(2021)
Crack-Up
Nonesuch Records(2017)
Helplessness Blues
Nonesuch Records(2011)
Fleet Foxes
Nonesuch Records(2008)
Sun Giant EP
Nonesuch Records(2008)