DAAU
be | Label: Radical Duke
Belgium (Agent)

Upcoming shows

Click here to see past shows...

Als 2017 straks aanbreekt bestaat het Antwerpse DAAU – ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung – 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator is Rudy Trouvé, de éminence grise van de Antwerpse rock-scène. Hij maakte een eigenzinnige selectie van het beste uit 25 jaar muziekmaken. Vervolgens kroop hij in de rol van producer en nam de muziek opnieuw op met de band, mèt gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski.

De live-tour die volgt na de release van de jubileumplaat – met visuals van de hand van, alweer Rudy Trouvé – gaat van start op 1 mei 2017. Het wordt een feestelijke set, waarin de energie van de begindagen en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. DAAU brengt opnieuw waar het al 25 jaar garant voor staat: intense live-shows die je meenemen van extase naar ontroering en weer terug.

Als muzikant, producer, beeldend kunstenaar, componist en songschrijver valt Trouvé’s invloed op de Belgische muziekscène moeilijk te onderschatten. Kiss my Jazz, Dead Man Ray en Tape Cuts Tape zijn slechts enkele van de vele bands die hij oprichtte. De eigenzinnige visie van Rudy Trouvé leidt in deze samenwerking tot een verrassend album, een frisse herinterpretatie van een rijk en bijzonder oeuvre.

Video's

Releases

Ten Definitions
Radical Duke(2013)
The Shepherd's Dream
Radical Duke(2010)
Domestic Wildlife
Radical Duke(2006)